Nyheter

Finalistene klare

av

– Duket for modellfest i Kristiansand

Etter ni måneder med intens konkurranse er det endelig kåret ti finalister i Brun og blid Modell 2012. Samtlige drømmer om å bli den neste frontfiguren til solkjeden med nærmere 140 solsentre over hele landet. Lørdag 30. juni inntar de ti finalistene Kristiansand for å konkurrere om landets største modelloppdrag. Premien er inntil en halv million kroner.

– Finalistene har vært gjennom månedskonkurranser og semifinale og passert det trange nåløyet til finalen. Det blir spennende å se hvem av jentene som vinner konkurransen. Vinneren skal representere hele kjeden som frontfigur det neste året, sier administrerende direktør Thorbjørn Frantzen i Brun og blid.

Lucky Loosers
20 kandidater var med til semifinalen, blant dem åtte månedsvinnere og 12 såkalte Lucky Loosers – jenter og gutter som ikke nådde helt til topps i de åtte månedskonkurransene. Bare tre av månedsvinnerne fikk plass i finalen etter tre dagers SMS-avstemning.

– Månedskonkurransene vinnes erfaringsmessig av av de som er flinke til å markedsføre seg selv og samtidig har store nettverk, fordi avstemningen er knyttet opp mot Facebook. I semifinalen er det utelukkende SMS som gjelder, og da er det ikke like enkelt å aktivere Facebook-venner, sier Frantzen. Nytt av året var at også gutter og menn kunne delta i konkurransen, men ingen nådde opp i verken månedskonkurransene eller i semifinalen.

Utenfor Oslo
– Håndballstjernen Kristian Kjelling er den mest populære modellen vi har hatt gjennom tidene, og det er mange som har ønsket at også gutter og menn skulle få mulighet til å delta i konkurransen. Vi synes derfor at det er litt synd at herregarderoben står ubrukt under årets finale i Kristiansand, sier Frantzen. To kvinner på over 40 år klarte å ta seg til semifinalen – begge tidligere månedsvinnere. I tillegg var det mange kvinner over 40 år som meldte seg på i konkurransen.

Gjennomsnittsalderen på årets finalister er 20,8 år. Vinneren avløser Camilla Teksum fra Eidsvoll som vant i fjor. Før det ble åpnet for åpen modellkonkurranse i 2010, benyttet Brun og blid kjendisene Kristian Kjelling, Kathrine Sørland, Charlotte Thorstvedt og Cathrine Larsåsen.
– Vi ser frem til finalen i Kristiansand. Det er første gang den legges utenfor Oslo, og vi regner med at samtlige kandidater vil være med å sette preg på byen når finalen arrangeres. Vi satser på at det blir skikkelig festlig både for finalistene og publikum, sier Frantzen.

Se mer av de finaleklare kandidatene på brunogblidmodell.no