Nyheter

Ga aldri opp – blir norsk supermodell

Dora Marble (23) fra Porsgrunn ga aldri opp – på det andre finaleforsøket tok hun seieren i konkurransen Brun og blid Modell 2017 . 


Sent lørdag kveld stod 23-åringen igjen som vinner på catwalken i Bergen. Dora nådde som 19-åring også finalen, men det ble ingen seier. Det var i år 8. gang konkurransen ble arrangert.

Dora kan endelig glede seg over seieren

Fire ganger
Tilsammen fire ganger har Dora meldt seg på konkurransen og prøvd å realisere modelldrømmen, som ikke bare gjør henne til nasjonal frontfigur, men også  inntil en halv million kroner for oppdraget. Dette var den andre finalen hun deltok i.

Overlykkelig
– Jeg er bare så overlykkelig og så glad for at jeg endelig nådde til topps, sier hun hes i stemmen. Hun sitter på sminkerommet bak scenen og absorberer alle inntrykkene. Finalen er akkurat avsluttet. Hun er den store vinneren.
Til daglig arbeider Dora som grafisk designer i Oslo. Hun kommer fra Porsgrunn og har bodd der mesteparten av livet.

Ingen forventninger
Den single 23-åringen fikk overrakt en sjekk på 200.000 kroner umiddelbart etter at seieren var sikret. Og hun hadde ingen forventninger om å gå til topps med tanke på at hun har deltatt i finalen før. Dora ble dessuten historisk som den første eks-finalisten som vinner en ny finale.  Det har tidligere vært kandisater i to finaler, men aldri vunnet.

Dora var en favoritt blant mange tilskuere

Største modelloppdraget
De neste dagene er krevende. Allerede mandag starter photoshoot av den nye frontfiguren som skal pryde 130 solsentre, samt være solkjedens ansikt utad. Dette er det største enkeltoppdraget til modeller i Norge, og den største modellkonkurransen.

Brun og blid Modell ble gjennomført på Ørnen Scandic Hotel i Bergen lørdag kveld. Det kom så mange publikummere at den tekniske arrangøren måtte bære inn nye stoler.

Fakta – slik fungerer Brun og blid Modell:
Alle kan delta, uansett kjønn, høyde og vekt, og nasjonalitet
20 kandididater presenteres på brunogblidmodell hver måned fra sept til mars.
Månedsvinneren (totalt sju) er automatisk kvalifisert for semfinale.

Ekstrasjansen er i april, da presenteres 20 kandidater fra de foregående månedene (som ikke vant) og de 13 med flest stemmer går videre til semifinale.

Semifinalen med 20 kandidater arrangeres i perioden 1-3 mai med SMS avstemming. De ti kandidatene med flest stemmer får finaleplass.

PS: Brun og blid benytter ikke modellbyråer!