Nyheter

Gratis sol til alle i morgen

av

Søndag 27. oktober blir det gratis sol til alle over 18 år. Da åpner Brun og blid dørene og arrangerer den tradisjonsrike Soldagen, som nærmere 60 000 nordmenn benyttet seg av i fjor. 

– Denne begivenheten er det svært mange som gleder seg til hvert eneste år. Det er blitt tradisjon at vi lar folk sole seg gratis den søndagen hver høst når klokken skal stilles tilbake til vintertid, sier markedssjef Susanne Mathiesen Monsen. Mange sentre åpner dørene allerede klokken 07.30.
I fjor var det køer av folk ved enkelte solsentre, og det kan også skje førstkommende søndag.
– Vi oppfordrer flere til å komme tidlig, slik at det ikke klabber seg til på ettermiddagen. Selv om det var noe kø i fjor, ble det rapportert om god stemning blant de som benyttet tilbudet om gratis sol. Alle solsentrene er også bemannet, og personellet ved mange solsentre deler ut solariumskremer som gir en raskere brunfarge.  Da vises resulatet av solingen umiddelbart,  sier hun. Kremene deles ut etter først-til-mølla-prinsippet. Markedssjefen påpeker at sol og solarium i moderate mengder er sunt – året rundt.

– Spesielt unge i Norge har for lite D-vitamin, noe som er påpekt av forskere ved Radiumhospitalet gjentatte ganger. Sol og solarium er de beste kildene til å bygge opp lageret av D-vitamin. Siden vi befinner oss så langt nord forsvinner effekten av dette vitaminet fra solen i perioden fra oktober til mars. Da er solarium det beste alternativet, og det har aldri vært feil å være litt brun. Da ser de fleste litt kvikkere ut,  sier hun.