Nyheter

Kald start for Norges nye solmodell

Enkelte solgløtt, elleve grader og sur nordavind. Det var rammene for Norges nye solmodell da hun var på jobb 2. pinsedag. 


Stylist og frisør Jeanette Hordvik sørger ikke bare for at Dora Marble (23) stråler fra sin beste side. Den erfarne stylisten holder alltid klart et stort frottéklede innemellom photoshootene.

Dora har alltid stylist Jeanette Hordvik ved siden side

Akkurat i dag er Dora den eneste bikinikledte i den bergenske skjærgården. Sjø er viktig. Det gir assosiasjoner til sol og sommer. Bading og båtliv. Noen ganger skinner solen, men det er surt. 23-åringen lar seg ikke affisere av vinden. Hun smiler og er engasjert.

Mange bilder
Markedskoordinator Susanne Monsen Mathiesen leder crewet som skal sørge for gode bilder av årets vinner av Brun og blid Modell. Fotograf Hanne Solheim tar bilder i alle mulige varianter.

Alt skal liksom stemme. Lyssettingen må være optimal, vinden må ikke ødelegge frisøren og blikket til den nye frontfiguren må være skarpt.  Stylisten er alltid like i nærheten for å fikse den minste lille ting.

Ulike settinger
Det fotograferes ulike settinger. Ulike ideer diskuteres fortløpende. Det er viktig å få fotografert så mange ulike varianter mens Dora er i Bergen. Derfor skal det ikke bare fotografes ved sjøen. Aboereet utenfor Bergen er en blomsteroase som danner fargerike kulisser. Ulriken diskuteres også – byens høyeste fjelltopp – den danner rammen for et kupert og røft turterreng. Og selvfølgelig tas det – tradisjonen tro – bilder inne på et av solsentrene.

Dora fikk også tid til å være turist – her på Gamle Bergen

Utvelgelsen
Først når alle bildene er tatt senere denne uken, starter den virkelig krevende jobben – utvelgelsen!
I løpet av de neste to ukene skal hele konseptet rundt den nye modellen være klart. Det som skiller Dora fra de øvrige modellene er krøllene, og fotografen er opptatt av å få hver eneste lille krølle med på bildene…

– Dette blir bra, sier markedskoordinatoren i Brun og blid.