Fyll opp med vitamin D

April 17, 2018 | Av: Brun og blid

For lite av «solskinnsvitaminet» vitamin D kan ha en negativ effekt på benbygningen din, musklene dine og immunforsvaret ditt.

Det er mange helsefordeler ved å ta sol regelmessig. Vitamin D er en av dem. Så lenge du følger våre anvisninger og tar solarium tilpasset din hudtype kan helsegevinsten være stor.

Vitamin D sin funksjon

Vitamin D antas å ha en viktig rolle i omsetningen av kalsium i kroppen, selv om toksisitet ofte fører til nedgang i kalsiumnivå. Den er nødvendig for opptaket av kalsium og fosfor i tarmen, for reabsorpsjon i nyrene, og for lagring av mineralene i skjelettet.

Den antas dermed å være viktig for å opprettholde en stabil konsentrasjon av kalsium i blodet. I tillegg har vitamin D en rekke andre cellulære funksjoner i kroppen. Disse er lite utforsket, men kan tenkes å være viktige for å opprettholde god helse og forebygge en rekke sykdommer, blant annet visse kreftformer.

D-vitaminet er også immunsuppresserende – det vil si at det undertrykker immunforsvaret – noe som kan tilskrives den generelle fordelen ved autoimmune sykdommer.

Kilde: Wikipedia

Last ned SolPass-appen og få 20% ekstra soltid

Fyll opp med vitamin D i solarium
Fyll opp med vitamin D i solarium