Tordenbygene vil utover tirsdag spre seg videre sør-vestover i landet, og onsdag vil det kunne regne over store deler av Sør-Norge.

– Det er sjanse for at det vil komme lynnedslag, sier vakthavende meteorolog ved Storm, Beate Tveita, til TV 2.

Den siste uken har lynnedslag, kombinert med svært stor skogbrannfare, ført til flere hundre skogbranner i den sørlige delen av landet.

Nærmer seg 30-tallet i nord

Mens det skyer seg til mot sør og vest i landet onsdag, er det andre som er heldigere. Nordover i vårt langstrakte land blir det finere.

I Trøndelag vil det varme været fortsette, og det fortsetter hele veien mot Finnmark. Der ligger temperaturene tirsdag enkelte steder på opp mot 30 grader, og slik kan det holde seg i flere dager.

– Det eneste er i ytre strøk i Finnmark, der det vil skye til og komme enkelte byger, sier Tveita.

Finværet returnerer

Framover mot helgen vil Sør-Norge oppleve å få høyere temperaturer med mer oppholdsvær. Temperaturene vil imidlertid bli noe lavere enn de har vært de siste ukene.

– Men vi snakker fremdeles om temperaturer opp mot 25 grader, sier Tveita.

– I helgen blir det fint vær østafjells og på Vestlandet. Det blir stort sett opphold og høye temperaturer, bortsett fra noen byger i Hordaland på søndag, sier hun.

Samtidig vil finværet i nord gradvis gå over når helgen nærmer seg.

– Det blir synkende temperaturer i nord mot helgen, med lokale byger og skyer. I helgen er nok det fine sommerværet over der, sier hun.

Skogbrannfare

Som tidligere nevnt er skogbrannfaren stor i så og si hele Sør-Norge. Dette vil trolig ikke endre seg med det første, til tross for nedbøren onsdag.

– Den nedbøren vi vil få i løpet av de neste dagene, vil ikke være nok til at skogbrannfaren minsker. Etter onsdag vil det trolig bli tørt i lang tid fremover i flere av de mest utsatte områdene, sier hun.