Veide 42 kilo – nå er Maren semifinalist i vår modellkonkurranse

December 2, 2016 | Av: Brun og blid

I april veide Maren Kristine Ensrud kun 42 kilo og var nær ved å bli tvangsinnlagt for å få i seg mat. Nå er hun semifinalist i Brun og blids modellkonkurranse.

21 år gamle Maren Kristine Ensrud fra Toten har nådd en milepæl. Lenge har livet hennes vært preget av nedturer. Mesteparten av livet har hun slitt med angst og depresjoner. Som 18-åring utviklet hun spiseforstyrrelsen bulimi. Hun drev også med selvskading. Kroppen hennes er dekket av store, mørke arr. Maren ser på arrene og tenker tilbake til en tid uten håp.

– Jeg har virkelig vært på livets bunn, sier 21-åringen.

LES OGSÅ: Du kan bli vår nye frontfigur

Ser fremover

For første gang på lenge ser hun fremover, og føler at hun er på riktig vei.

– Jeg har lagt på meg ti kilo og føler meg sunnere enn jeg har gjort på lenge. Jeg er også mye tryggere på meg selv. Mange har sagt at jeg er oppmerksomhetssyk og ikke syk. Men hvorfor skal jeg sitte i store, løse klær og skamme meg over sykdommen min? Det er mange som sliter i livet, det verste du kan gjøre er å sitte alene med det. Derfor har jeg valgt å være åpen om problemene mine, forteller Maren.

Brun og blid - Maren veide 42 kilo
Maren veide kun 42 kilo. Foto: privat

 

Bærer arrene med stolthet

Marens kropp bærer vitne om en vanskelig tid. På det verste selvskadet hun både armer og ben. Kroppen er dekket av store, synlige arr. tross arrene, er hun stolt over å nå være semifinalist i Brun og blids modellkonkurranse.

– Det er en del av min historie, men jeg er ikke den eneste med slike merker på kroppen. Det er battlescars, det er ikke noe å skamme seg over. Jeg vil vise at det er mulig å komme seg videre, det er alltid lyspunkt lenger fremme, konstaterer hun.

(fortsetter under bildene)

Brun og blid - Maren veide 42 kilo

Brun og blid - Maren veide 42 kilo

Dobbelt så mange stemmer

Stemmegivningen avslørte at Maren hadde mottatt dobbelt så mange stemmer som andreplassen i månedskonkurransen. Maren tror at mange kjenner seg igjen i hennes historie og at de unner henne en opptur.
– Jeg har mange følgere på Facebook fordi jeg driver en blogg der jeg åpent forteller om problemene jeg har hatt. Jeg mener at man må snakke mer om hvordan man har det, det kan være til hjelp både for en selv og for andre mennesker som sliter med det samme.

LES OGSÅ: Kenneth (24) solte seg til egenkapital

Kan vinne 500 000 kroner

Dersom Maren skulle gå helt til topps i semifinalen, vil hun bli Brun og blids nye frontfigur i minimum ett år. Hun vil dessuten motta en premiepott på inntil 500 000 kroner. Maren vil spare mesteparten av pengene. Resten av pengene vil hun bruke på å hjelpe barn i nød.

Støtte i mamma

– Etter å ha sett juleaksjonen har jeg virkelig fått øynene opp for hvordan enkelte barn i fattige land lever. Femtenåringer som må passe på at småsøsken får nok mat er forferdelig vondt å høre om, sier hun. Hun vil også ta med moren på en ordentlig sydentur.
– Mamma har vært min største støtte, så det fortjener hun, avslutter Maren.
Finalen blir avholdt lørdag 3 juni i Bergen.