Maria holder seg unna fast food

November 2, 2016 | Av: Brun og blid

Maria Rabocha (18) vant månedskonkurransen i oktober. Nå vil hun legge seg i hardtrening før finalen, og fast-food holder hun seg langt unna.

18-åringen kommer opprinnelig fra Lugansk i Ukraina, men kom til Røyse i Hønefoss sammen med foreldrene for fire år siden. Nå bor hun i Hønefoss og går siste året på Ringerike Videregående skole. Der tar hun studiespesialiserende med programområde Samfunnsfag, økonomi og språk. Etter videregående vil hun til Oslo eller Bergen for å studere. Språk og psykologi står høyest på ønskelisten.

– Jeg kan godt tenke meg å studere internasjonale relasjoner, for eksempel Europastudier sier månedsvinneren, som snakker fire språk.

Maria holder seg unna fast-food

Vant månedskonkurransen

Maria vant månedsfinalen i Brun og blids modellkonkurranse for oktober.

– Jeg ble fantastisk glad da jeg fikk vite det. Dette er stort for meg. Spesielt siden jeg jobber som modell. Det er en fin bekreftelse på det jeg gjør og jeg er stolt over at jeg kom med. Samtidig er det mange andre gode kandidater, så jeg skal ikke ta seieren på forskudd, sier hun.

Modellerfaring

Maria har tross sin unge alder lang erfaring som modell.
– Jeg begynte å jobbe som modell da jeg var fjorten år. Da var det en del fotografer som tok kontakt med meg for å høre om jeg ville forsøke meg som modell. Det har gått veldig bra og jeg synes det er utrolig gøy.

Hønefossjenta tror at modellerfaringen kan komme til nytte i konkurransen.
– Jeg har vel kanskje en fordel siden jeg har jobbet som modell. Jeg vet hvordan posering og lyssetting fungerer. Og så vet jeg når jeg skal smile og ikke, for å si det sånn.

Gode kandidater

– Dersom jeg legger litt ekstra innsats i trening og kosthold i tiden som kommer, kan det hende at jeg stiller bra i semifinalen. Men det er klart, det kommer jo helt an på hvilke andre kandidater som er med. Det er mange gode kandidater, sier hun.
Hun vil jobbe hardt for å komme til topps i modellkonkurransen.

– Jeg trener daglig og løper og sykler i tillegg. Og så er jeg opptatt av å spise sunt, jeg spiser minst tre ganger om dagen og holder meg langt unna fast-food. Jeg må bare jobbe hardt fremover.

Turn og tegning

Det er ikke bare trening og modelloppdrag som opptar den allsidige 18-åringen.
– Jeg driver med alt mulig. Jeg er først og fremst opptatt av å gjøre det bra på skolen og å få gode karakterer. Motivasjonen for å trene ligger i at det er viktig å holde kroppen sunn, jeg skal tross alt ha den i et langt liv. Ellers liker jeg å tegne. Jeg gikk på kunstskole i Ukraina og det var nok der jeg fikk interessen for tegning. Dessuten gikk jeg på rytmisk sportsgymnastikk i mange år og vant en slik konkurranse i hjembyen min. Jeg liker egentlig ganske mye forskjellig.

Maria holder seg unna fast-food

Vil spare pengene

Dersom hun vinner vil hun spare mest mulig og forhåpentligvis kunne bruke litt av dem i utlandet.
– Jeg vil veldig gjerne dra på utveksling i Europa. Jeg er veldig glad i Europa og jeg kunne godt tenkt meg å studere i et engelskspråklig land. Det hadde vært kult å studere i England, kanskje London hadde vært noe.

Last ned SolPass-appen til iOS eller Android